طرز تهیه آبگوشت بختیاری

به گزارش وبلاگ ایران 90، آبگوشت بختیاری از خوراک های لذیذ متعلق به چهار محال و بختیاری است و استفاده از میوه های خشک در این غذا طعم متفاوت و جالبی به آن داده است.

طرز تهیه آبگوشت بختیاری

آبگوشت از غذا های سنتی ایرانی است که در تمام نقاط کشور طبخ می گردد. گوشت قرمز پایه اصلی اغلب آبگوشت ها است، اما انواع این غذا در سایر جزییات متفاوت بوده و هر کدام عطر و طعمی مخصوص به خود را دارند. آبگوشت بختیاری نیز به خاطر طعم دهنده های متفاوتی که در طبخ آن استفاده می گردد، مزه ای جالب و بی نظیر را دارد. با طرز تهیه آبگوشت بختیاری با وبلاگ ایران 90 همراه باشید.

مواد لازم

  • گوشت چرخ نموده 400 گرم
  • لپه 100 گرم
  • برنج 100 گرم
  • تخم مرغ 2 عدد
  • برگه هلو 6 عدد
  • آلو خورشتی 7 عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • نعناع داغ و مغز گردو برای تزیین به میزان لازم

چند نکته:

-لپه را شب قبل خیس و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. خیس کردن حبوبات چند ساعت قبل از طبخ عوض کردن آب آن، باعث می گردد نفخ حبوبات از بین برود و مدت زمان طبخ کمتری نیز داشته باشند.

-برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک نیز به آن بیفزایید.

-به جای رب انار از لواشک انار نیز می توانید بهره ببرید.

طرز تهیه آبگوشت بختیاری

  • لپه را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود. آب برنج را نیز دور بریزید. لپه و برنج را در یک قابلمه ریخته و 8 لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و در آن را بگذارید.
  • پیاز را رنده و به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. آرد نخودچی و دو عدد تخم مرغ را نیز به گوشت بیفزایید و ورز دهید تا به صورت خمیری یک دست دربیاید.
  • حدود 30 تا 40 دقیقه گوشت را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد و خود را بگیرد. سپس کوفته هایی به اندازه یک گردو از مایه درست کنید.
  • در یک تابه مقداری روغن بریزید و کوفته ها را در روغن سرخ کنید.
  • وقتی لپه و برنج پخته شد، میوه های خشک را اضافه کنید و مجددا در قابلمه را ببندید. زمانی که میوه های خشک باز شدند و طعم خود را به غذا دادند، حرارت را تا جای ممکن ملایم و کوفته ها را به آرامی اضافه کنید. در قابلمه را باز و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. حدود 20 تا 25 دقیقه کافی است.
  • بعد از پخت کوفته ها رب انار یا لواشک انار را نیز به آبگوشت بیفزایید.
  • نمک و فلفل را اضافه کنید و از روی شعله بردارید.
  • برای تزیین آبگوشت مقداری گردو را خرد کنید و با نعناع تفت دهید. در صورت تمایل می توانید نعناع و گردو را حذف کنید.

آبگوشت بختیاری را با ترشی لیته، سیر ترشی و سایر ترشی یا همراه با سبزی خوردن سرو کنید. همچنین بهتر است به عنوان نوشیدنی از دوغ همراه با پونه بهره ببرید تا سنتی بودن سفره حفظ گردد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع پلو طرز تهیه قنبرپلو شیرازی را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا

به "طرز تهیه آبگوشت بختیاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت بختیاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید