آشنایی با خواص و مضرات پنیر

به گزارش بلاگ پو، پنیر یک ماده غذایی بسیار غنی از پروتئین و کلسیم است و به همین دلیل ماده غذایی با ارزشی محسوب می شود. در عین حال یک ماده خیلی خوب برای تامین لبنیات مورد نیاز بدن است.

آشنایی با خواص و مضرات پنیر

خواص پنیر:

  • پنیر غذایی است مغذی و انرژی زا و از نظر طبیعت، سرد و تر است. پنیر دارای کلسیم، منیزیم، گوگرد و حاوی ویتامین هایی از جمله B1 و B12 می باشد.
  • یکی از بهترین جاهایی که می توان از این ماده پرارزش استفاده کرد، صبحانه است.
  • پنیر، هم غذایی سهل الهضم است و هم معمولا به علت این که پرچربی نیست مصرف آن با نان، ترکیب بسیار با ارزشی خواهد بود.
  • پروتئین موجود در پنیر فراوان و از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تقریبا دارای تمامی اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است.
  • مصرف پنیر، کم خونی را جبران می کند.
  • افرادی که دچار بی خوابی هستند می توانند به وفور از آن استفاده کنند.
  • استفاده از پنیر باعث درمان زخم های قرنیه چشم شده و پنیر بی نمک در تقویت بینایی موثر است.
  • خوردن پنیر باعث پیشگیری از ضعف شنوایی می شود.
  • افرادی که دچار مرض قند هستند، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.
  • خوردن پنیر می تواند به هضم غذا کمک کند.
  • پنیر تازه ضدعفونی کننده روده است و در ترمیم زخم ها تاثیر دارد.
  • استفاده از پنیر درمان کننده امراض صفراوی است.
  • افرادی که دچار زونا شده اند نیز می توانند از آن استفاده کنند.
  • مصرف پنیر، گرفتگی عضلات را رفع می کند.
  • سوزش مچ دست و پا را از بین می برد.
  • از پوسته شدن سطح پوست جلوگیری می کند و در درمان تورم غدد لنفاوی موثر است.

بعضی تصور می کنند خوردن پنیر سبب کاهش هوش و به قولی خنگ شدن شان می شود، در حالی که متخصصان تغذیه این موضوع را رد کرده و تاکید می کنند که این یک باور اشتباه است.

موارد منع مصرف:

و اما استفاده از پنیر حتی با مصلحات آن در بعضی افراد ممکن است باعث تشدید بیماری شان شود.

  • پنیر برای افرادی که دچار لکنت زبان هستند مضر است.
  • مصرف پنیر چرب، برای افرادی که دچار هپاتیت روده هستند توصیه نمی شود.
  • استفاده از پنیر کهنه برای افرادی که دچار قولنج روده و معده هستند مضر شناخته شده است.
  • کسانی که دچار یبوست هستند بایستی از پنیر کمتر استفاده کنند.
  • افرادی که اسیداوریک آنها بالاست و یا دچار نقرس هستند نیز بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.
  • خوردن پنیر مخصوصا شور آن برای افرادی که فشار خون بالا دارند، مضر است.
  • در ناراحتی های آسمی نیز استفاده زیاد از آن توصیه نشده است.
  • افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند نیز نباید از پنیر کهنه یا شور استفاده کنند.
  • مصرف پنیر در بیماری هایی مانند چربی خون و کلسترول منع شده است.
  • در بیماری های معده نیز مصرف پنیر شور مضر است.
  • کسانی که دچار سنگ کلیه و مثانه هستند، بایستی از مصرف زیاد آن خودداری کنند.
  • افرادی که دچار ورم پروستات هستند، بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند.
  • مصرف زیاد پنیر (آن هم بدون مصلحات خود) برای افراد سرد مزاج مضر است، زیرا به دلیل طبیعت سردی که پنیر دارد، سردی مزاج آنها را بیشتر می کند.
  • و اما آخرین مورد اینکه افرادی که عرق بدن با بوی تند دارند بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند و در صورت تمایل شدید می توانند آن را به مقدار کم مصرف کنند.

مضرات پنیر:

  • مصرف افراطی پنیر باعث ضعف حافظه می شود.
  • همین طور خوردن زیاد پنیر کهنه ممکن است باعث ایجاد مالیخولیا در افراد شود.
  • مصرف بیش از حد پنیر در بعضی افراد باعث ایجاد هموروئید می شود.
  • مصرف پنیر به همراه طالبی یا گرمک باعث کابوس در بعضی افراد می شود.
  • پنیر بی نمک باعث تقویت بینایی می شود اما در عوض مصرف پنیر شور باعث ضعف دید خواهد شد.
  • مصرف افراطی پنیر نیز باعث ازدیاد خلط ریوی می شود.
  • پنیر خاصیت آنتی فسفر دارد.
  • پنیر اسیدی کننده خون است.
  • به هنگام سرماخوردگی نیز بایستی از پنیر کمتر استفاده کرد.

گردآوری و تنظیم: گروه 7 گنج - اختصاصی 7 گنج

www.7ganj.ir

*** کپی برداری بدون ذکر نام و لینک فعال به 7 گنج مجاز نبوده و پیگرد قانونی دارد.

tafreh.ir: وبلاگ خبری، تحلیلی طفره

namasho.ir: وبلاگ فناوری، گردشگری و مسافرت نماشو

asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: هفت گنج
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 38235

به "آشنایی با خواص و مضرات پنیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص و مضرات پنیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید